• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

El COIGI i el COMG denuncien la falta d’EPIs i de material per fer proves diagnòstiques del COVID-19

02/04/2020

El Col·legi Oficial d'Infermers/res de Girona (COIGI) i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) manifesten el seu suport a tots els professionals sanitaris que han donat positiu de coronavirus i denuncien les condicions en què es veuen obligats a desenvolupar les seves feines, sobretot per la falta d’Equips de Protecció Individuals (EPIs) i del material per fer les proves diagnòstiques del SARS-Cov-2. Aquests materials són imprescindibles per a l'exercici d'una bona praxi i per evitar el contagi dels professionals i, per extensió, el de les seves famílies.
  Davant d’aquesta situació:
  • Demanem que a tots els professionals sanitaris que treballen en l'atenció als malalts en tots els centres de salut, hospitals i centres geriàtrics, se'ls faciliti de manera urgent els equips de protecció individuals per facilitar la seva tasca de cura i evitar la principal via de contagi directa amb els pacients.
     
  • Considerem necessari i urgent que arribin els tests diagnòstics homologats i que les proves es facin prioritàriament als professionals de la salut, per evitar els contagis als pacients i, per extensió, a les seves famílies.
A Girona, hi ha uns 7000 professionals sanitaris, entre metges i infermeres col.legiats